Sabine Hagedoren ziet het vanaf morgen weer fors opwarmen: “Opnieuw naar de 30 graden”

door: PMN
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: VRT

Vandaag was het een dag vol met regen en lokaal ook onweer. Sabine Hagedoren ziet vanaf morgen weer zomerweer op de weerkaarten verschijnen.

“In de loop van de nacht verdwijnt die neerslagzone richting Duitsland. Vanaf het westen komen er dan stilaan brede opklaringen. Tegen het einde van de nacht is er kans op wat nevel of lage wolken met minima tussen 10 en 15 graden”, licht Sabine Hagedoren toe bij Radio 2.

“Op een lokale bui, die weinig of niets zal voorstellen, krijgen we vrijdag veel zon. Het wordt 20 tot 25 graden. Voor veel mensen is dat wel het aangename zomerweer.”

“Het weekend belooft ook nog wel zomers te blijven. Het wordt rustig weer. Zaterdag loopt de temperatuur op tot 27 graden. Zondag draait de wind naar het zuiden. Zo wordt het nog wat warmer en kunnen we de kaap van 30 graden weer bereiken.”

“Begin volgende week draait die wind naar het westen en wordt het opnieuw wat wisselvalliger. Maandag is er nog kans op een bui. Dinsdag en woensdag blijft het droog met zon en wolken. De temperatuur zit dan in de buurt van de 24 graden.”