Wanneer wordt het weer beter? "Tot dan moeten we geduld hebben"

door: STS
David Dehenauw
Afbeelding bron: VTM

De eerste maand van de zomervakantie viel grotendeels in het water, met 21 regendagen. Het meeste aantal regendagen in de maand juli sinds 1988.

"Het zal je misschien verbazen, maar we zitten niet eens in de top twintig van de maanden juli met de meeste regendagen. In 1988 hadden we er 24. Het record - uit 1936 - staat op 29, dat is bijna elke dag een regendag", zei David Dehenauw op VTM.

Op de vraag of hij al droger weer ziet verschijnen op de weerkaarten, klonk het antwoord: "Niet voor deze week. Maar in de loop van volgende week wel. Er zijn nog wel een aantal buien, zeker in het begin van de week."

"De temperaturen blijven wat ze zijn tot ongeveer 10, 11 augustus. Daarna gaat het een beetje beter. Ik denk wel dat we in de loop van volgende week toch een aantal drogere dagen zullen hebben, met zon en wolken."

"Wat ik nu zie, is dat bij het verlengde weekend van 15 augustus de temperaturen tussen 22 en 24 graden zouden uitkomen in het centrum van het land. Dat is nog lang, dus dat kan nog mis lopen."

"Ik zie wel die tendens naar droger en minder slecht weer al een aantal dagen op de kaarten. Maar we moeten geduld hebben, helaas."