Weerman Bram Verbruggen ziet het aankomen: "Veel wind en veel regen"

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Photonews

VRT-weerman Bram Verbruggen voorspelt dat we de eerste helft van volgende week slecht weer krijgen, met veel wind en veel regen.

"We begonnen de dag nog droog, met mooie opklaringen. Zeker in het oosten van het land bleef de zon een groot deel van de voormiddag schijnen. Daarna volgde bewolking, met een regenzone die van west naar oost over het land trok", zei Verbruggen op Eén. "Het werd zeer zacht, met maxima tot 12 graden."

"Vanavond verlaat die regenzone ons land. Het wordt deze nacht op de meeste plaatsen droog weer, enkel in het westen van het land is er nog een enkele bui mogelijk. Het wordt een zachte nacht, met minima van 8 graden."

"Zondag krijgen we licht wisselvallig weer, met vrij veel wolkenvelden en af en toe een enkele opklaring. Lokaal kunnen er een paar buien vallen, vooral in het westen van het land. De temperaturen klimmen naar 10 graden. Maandag wordt het 12 graden, maar krijgen we veel wind en periodes van regen. Ook dinsdag en woensdag krijgen we veel wind en veel regen", aldus Verbruggen.