Weerman is gedrag van veel mensen helemaal beu: "Doen ze om te kunnen klagen"

door: STS
regen onweer
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Er wordt te negatief gedaan over het weer. Dat vindt de Limburgse weerman Ruben Weytjens, die er een bericht over schreef op Facebook.

"Lieve mensen. Er moet me iets van het hart. Ik vind écht dat er door een deel van de bevolking, media én andere weersvoorspellers onterecht veel geklaagd wordt over het 'slechte' weer", schrijft Weytjens op zijn Facebookpagina.

"Voor een deel wordt dat ingegeven door andere weersvoorspellers die blijkbaar de noodzaak zien om mee te huilen met de massa in plaats van te nuanceren."

"Want op zich valt het allemaal heel erg mee. En lijkt het écht wel alsof men ons probeert aan te praten dat we reden hebben tot klagen. Het is natter dan normaal ja. Maar is dat dan 'slecht'? Wie bepaalt wat slecht en goed weer is? Voor wie of wat?"

Hittegolf

"Waarom is een hittegolf die honderden mensenlevens kost 'goed weer' waarover iedereen op radio en tv enthousiast doet, en is fris en nat groeizaam weer 'slecht'? Omdat we niet kunnen fietsen? Omdat ons communiefeest in het water valt?"

"Het kan écht zoveel erger. En het zal in de toekomst vaak zóveel erger worden. We moeten dankbaar zijn met dit weer. Ook al is het misschien moeilijk om een fietstochtje in te plannen. Of viel een communiefeest in het water. Dat zijn wat mij betreft allemaal luxe-dingetjes in een veel te verwende samenleving."

"België staat slechts op de 17de plaats in de rangschikking van gelukkigste landen. Voor een groot deel komt dat blijkbaar doordat we ons laten aanpraten dat we het slecht hebben. Crisis hier, slecht weer daar... Het is maar zelden goed."

"Terwijl we hier op zowat het meest veilige welvarende plekje van deze prachtige planeet wonen. Zonder hittegolven met wekenlang 40°C en meer (voorlopig), zonder compleet verdorde landschappen en mislukte oogsten (voorlopig), zonder alles vernietigende orkanen..."

Klagen

"Nee, we maken er een sport van om te vergelijken met jaren dat het warmer en zonniger was, om vervolgens te kunnen klagen. Klagen om onze rijkdom en veiligheid."

"Bij elk weertype heb je winnaars en verliezers. De terrasjes zullen heus wel weer vollopen en de graslanden zullen heus wel weer gehooid kunnen worden."

"Ik weiger mee te werken aan de grote slechtweershow. Ik zal steeds tegengas blijven geven tegen alles en iedereen die zonder nuances negativiteit over het weer probeert te verspreiden."