Weervrouw Sabine doet ons dromen van komende zaterdag: “Een topdag”

door: PMN
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: VRT

Het was vandaag best nog een aangename dag, afgezien van een buitje. Wat voor weer krijgen we de komende dagen?

“Het weer gaat alle kanten op”, stelt Sabine Hagedoren vast bij Radio 2. “Vannacht en morgen gaat een stormdepressie van Frankrijk over ons land trekken. Stormweer komt er niet bij ons, maar het gaat wel stevig waaien. Vanavond kunnen er in West - en Oost-Vlaanderen ook nog een paar onweersbuien zijn. In de rest van het land zijn er opklaringen.”

“Morgen is er een krachtige tot vrij krachtige wind in het binnenland. Er zijn rukwinden mogelijk tot 70 kilometer per uur. Aan zee zijn rukwinden tot 80 kilometer per uur mogelijk. We krijgen wat buitjes en opklaringen. Het wordt maar 12 graden.”

“Woensdag krijgen we redelijk wat zon met een paar stapelwolken. Het blijft droog met 15 graden. Donderdag doen we daar nog een graadje bij, maar dan is het wel een grijze dag. In het noorden en het noordwesten is er regen mogelijk.”

Zaterdag wordt prachtig weer en 22 graden

“Vrijdag zijn er veel wolken maar het is meestal wel droog. In de loop van de dag wat meer opklaringen. We gaan naar 19 graden.”

“Het is weer uitkijken naar zaterdag. Het wordt dan erg mooi weer met temperaturen tot 22 graden. Zondag krijgen we ‘s avonds dan wel wat regen."

“Volgende week maandag wordt het nog maar 10 graden. Er is dan ook regen mogelijk.”

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp