Bijzonder verrassend: Geen leeuw, krokodil of slang, maar wel dit diertje is het gevaarlijkst voor de mens

bron: Alletop10lijstjes.nl
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Er zijn zo een aantal dieren waarvan we zeker weten dat we maar beter uit hun buurt blijven. Maar het diertje dat het gevaarlijkst is, staat er niet tussen.

We zetten even de vijf gevaarlijkste dieren voor de mens op een rij. En de nummer één is echt wel verrassend te noemen. Het dier doodt per jaar het meeste mensen.

5. Olifant

De olifant is heel populair bij de mens, maar het dier kan ook levensgevaarlijk zijn. De olifant staat in de top drie van grootste landdieren en kunnen ons dan ook makkelijk vertrappelen. Meestal loopt het mis wanneer groepen olifanten kleine dorpen aanvallen.

4. Krokodil

De gevaarlijkste krokodillen leven in Afrika en Zuid-Oost Azië. Ze kunnen je bedreigen terwijl je het niet eens weet. Jaarlijks sterven er zo’n 2000 mensen door een aanval van een krokodil.

3. Schorpioen

De schorpioen is een speciaal dier. Het kan op zowel de koudste als warmste plekken op aarde overleven. Ze kunnen ook nog eens een jaar lang overleven zonder voedsel. De schorpioen beschikt over een dodelijk gif. Elk jaar sterven er zo’n 5000 mensen door de schorpioen.

2. Slang

Dat de slang op nummer twee staat is geen verrassing. We weten allemaal dat de slang een gevaarlijk dier is. Slangen kunnen mensen op twee manieren aanvallen, door gebruik te maken van gif of door te wurgen, vooral de giftige slangen zorgen voor veel dodelijk slachtoffers. Ze maken jaarlijks zo’n 100.000 menselijke slachtoffers.

1.Mug

De kleine mug is het gevaarlijkste dier voor de mens. Het kan makkelijk ziektes verspreiden onder mensen, denk maar aan malaria. Ieder jaar sterven er zo’n 2 miljoen mensen aan die ziekte. Andere ziektes die de mug kan verspreiden zijn Dengue en Gele Koorts.