Last van muggen? Met deze 3 simpele huishoudmiddelen maak je een lokmiddel dat onmiddellijk werkt!

door: WVDS

Zijn muggen een plaag in je tuin of huis? Willen ze je gewoon niet met rust laten? Wel, je kunt ze een halt toeroepen.

We geven je graag informatie over hoe je zelf een lokmiddel kunt maken om muggen te lokken en ze weg te houden van jou en je gezin.

Een goedkoop en effectief lokmiddel, een eenvoudige muggenval maak je snel zelf

Zelf een muggenlokmiddel maken kan zowel effectief als goedkoop zijn, vooral als je de ingrediënten al in huis hebt. Stap voor stap kan je zelf een muggenval maken.

Stap 1: Verzamel de benodigde materialen

Je hebt een plastic fles, suiker, gist en water nodig. Dit zijn allemaal basisingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt, waardoor dit een goedkope en handige oplossing is voor muggen te bestrijden.

Stap 2: Bereid het lokmiddel voor

Snijd de plastic fles in tweeën en meng in het onderste deel 50 gram suiker met 200 ml warm water. Laat het water afkoelen en voeg dan één gram gist toe. Je hoeft de gist niet te mengen; het zal koolstofdioxide produceren die muggen aantrekt.

Stap 3: Monteer de muggenval

Draai het bovenste deel van de fles om en plaats dit in het onderste deel als een soort trechter. Plak de randen vast met tape om te voorkomen dat muggen ontsnappen.

Stap 4: Plaats je val

Plaats je zelfgemaakte muggenval op een plek waar je vaak last hebt van muggen, bijvoorbeeld in de keuken of de tuin. Het is belangrijk om dit lokmiddel weg te houden van mensen, aangezien het doel is om de muggen naar de val te lokken in plaats van naar de plaats waar je zelf zit.

Deze val is een efficiënte, veilige en gemakkelijke oplossing met gebruik van huismiddelen om muggen te vangen. Het helpt niet alleen om muggen weg te houden, maar op deze manier kun je ook controleren of er veel of weinig muggen aanwezig zijn in je huis of tuin.

Met enkele goedkope huishoudelijke ingrediënten en een beetje tijd, kun je dus een effectief muggenlokmiddel creëren dat je zal helpen om een comfortabelere en muggenvrije omgeving in je huis of tuin te creëren.

Tags mug