VTM

Griet Vanhees krijgt zeer harde kritiek te schrikken: Vriend Sven Ornelis is zelfs geschokt

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Griet Vanhees heeft gisterenmiddag heel wat kritiek te slikken gekregen. Ze was met radiopresentator Sven Ornelis op stap geweest.

Griet Vanhees kreeg op de sociale media felle kritiek te verwerken. "Ze is zo mager", luidde het. "Dat is om schrik van te krijgen." En zo ging het eigenlijk een hele zondagmiddag maar door.

GESCHROKKEN EN BOOS
Sven Ornelis is geschrokken en ook boos. "We hebben lekker gegeten, een paar zalige glazen wijn gedronken en ik een heerlijke cognac bij de koffie (ik moest niet rijden!) en goed bij gekletst, en voor we vertrokken nog wat leuke foto’s gemaakt. Altijd leuk voor de sociale media denk je dan. Een mooie zondagmiddag met vrienden delen op de blog en op instagram, doen we dat niet allemaal? Maar daar ben ik dus lelijk geschrokken”, citeert Het Laatste Nieuws de radiopresentator.

ONBEGRIJPELIJK
Veel leuke reacties op de volgens mij hele mooie foto van Griet en mezelf op mijn Instagram, maar ook hele pijnlijke. Niet over mijn kale knikker, of over mijn vele rimpels (ik moet eigenlijk echt eens leren om niet te fronsen als ik selfies maak, maar soit, een rimpelkop is ook een kop) maar wel over Griet. ‘Sorry, geen mooie vrouw naast jou… zo scary mager…’ was één van die reacties. Een andere: ‘Sorry Griet, veeeeel te mager, echt niet mooi.’ En ook in mijn persoonlijke inbox kreeg ik dat soort opmerkingen. Eerlijk: ik vind het onbegrijpelijk dat mensen zoiets kunnen posten. Het is snel geschreven natuurlijk, maar hebben die mensen dan wel eens gedacht hoe hard zo’n opmerkingen kunnen kwetsen?”

KWETSENDE COMMENTAREN
"Denk er het jouwe van, dat doe ik ook. Maar gooi het niet zomaar onder een foto op instagram. En vooral: wees blij met het lichaam dat je kreeg. Probeer gezond te leven, op jouw tempo en ritme. Wil je er wat strakker uitzien, go for it. Ben je iets te zwaar volgens de geldende schoonheidsnormen, of zelfs een gezellige dikkerd, om het dan maar eens met de woorden van sommige van mijn followers te zeggen, geen enkel probleem. Als je maar goed in je vel zit. Schaam je dus niet voor wie je bent, en steek vooral ook geen energie in het nodeloos kwetsen van andere mensen die je niet eens persoonlijk kent. "