Dylan Teuns erg teleurgesteld na telefoontje van zijn ploeg: “Hij is er het hart van in”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De 26-jarige Dylan Teuns zal zijn agenda voor de komende weken moeten aanpassen. Een telefoontje van zijn ploeg gooide de hele agenda om. Hij mag niet deelnemen aan de Tour de France.

Teuns had zeer graag deelgenomen aan de Tour De France, maar dat is hem niet gegund. Maandag kreeg hij een telefoontje van Allan Peiper, sportief manager bij BMC, om Teuns te melden dat hij toch niet mee mag. “Geen makkelijke telefoon”, zegt Peiper in Het Nieuwsblad. “Zo hadden we het afgesproken in de ploeg. Fabio Baldato mocht de renners bellen die wel meegingen, ik zou de afvallers doen. Dylan was er het hart van in.”

“Dylan haalde daar gewoon niet het niveau dat we van hem verwachten”, zegt Peiper. “Niet het niveau dat hij van zichzelf verwacht. Hij is nadien op hoogtestage geweest - doorgaans reageert hij daar ook goed op - maar het BK was afgelopen weekend ook niet top. Niet genoeg allemaal om zeker te zijn over zijn conditie voor de Tour.”

Teuns denkt daar duidelijk anders over. “Akkoord, de Dauphiné was minder. De resultaten daar vielen tegen. Maar er ligt nog zoveel tijd tussen de Dauphiné en de Tour. Ik zag het puur als voorbereiding. Wat kan ik doen? Natuurlijk ben ik ontgoocheld. Zij willen het zo. Ik heb mij er bij neer te leggen.”