Bestuurder die zondag motorrijder dood reed en vluchtmisdrijf pleegde, is zich gaan aangeven maar stond niet geseind

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vorige week zondag werd in Elsene een motorrijder aangereden. De dader pleegde vluchtmisdrijf. Het slachtoffer, de 30-jarige Mohamed uit Evere, is intussen overleden aan zijn verwondingen.

Mohamed werd aangereden op het kruispunt van de Hervormingsstraat en de Fernand Neuraystraat. De bestuurder van een zware Audi Q7 kon de motorrijder niet meer ontwijken. Hij vloog meters ver en zijn motor kwam met een klap tot stilstand tegen een geparkeerd wagen. De wagen werd daarbij compleet vernield.

De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf en vluchtte te voet weg. Tot gisteren kon hij al die tijd onder de radar blijven, zelfs zijn eigen vader wist niet waar zijn zoon was. In het bijzijn van zijn advocaat is de man zich gisteren gaan aangeven. Volgens de politie stond hij niet geseind.

Gisteren werd de bestuurder verhoord in het bijzijn van zijn advocaat, meester Pierre Deutsch. "Het is altijd een drama wanneer iemand het leven laat bij een ongeval”, zegt hij aan Het Nieuwsblad. “Maar mijn cliënt was eigenlijk niet in fout bij het ongeval. Waarom hij dan de plaats van het ongeval verliet? Het is te vroeg om een sluitend antwoord op die vraag te bieden. We zullen dat wel uitleggen in de politierechtbank, wanneer de tijd daar rijp voor is.”

Tags elsene