Weerman Frank Deboosere verrast: “Ik hoop dat het niet gaat gebeuren want het is een zeer slecht idee”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De kans bestaat dat we binnenkort het hele jaar door in de zomertijd leven. Zo kunnen we tijdens de zomermaanden genieten van extra lange terrasjesavonden.

Zo’n 84% van de Europeanen is de wintertijd beu. Europees Commissievoorzitter Juncker is dan ook duidelijk: “De mensen willen dat, wij doen het.”

Maar is dat wel een goed idee? Volgens weerman Frank Deboosere niet. Hij verkiest de wintertijd. "Het verbaast mij niet dat een meerderheid van de Europeanen de zomertijd verkiest boven de wintertijd omdat ze het associëren met zomer en mooi weer, maar ik had het graag anders gezien”, citeert Het Laatste Nieuws de weerman.

“Het winteruur schrappen is een stap in de verkeerde richting. Het zou betekenen dat tussen half november en half februari de zon pas zou opkomen rond half tien 's ochtends." 

Dat heeft natuurlijk zijn gevolgen. “Een groot deel van het schooljaar zouden onze kinderen in het donker naar de schoolpoort fietsen", argumenteert Deboosere. "In sommige regio's in Spanje zou de zon in een bepaald deel van het jaar zelfs opkomen na tien uur. Dat is tegennatuurlijk."