Aanranding bus van De Lijn: “Man legt zijn hand op de geslachtsdelen van een jongen, tot meermaals toe en daar blijft het niet bij”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een 45-jarige man uit Herk-De-Stad zit in vieze papieren. Hij heeft een minderjarige jongen aangerand op de bus van Hasselt naar Lommel.

De procureur vorderde vanochtend voor de correctionele rechtbank van Hasselt  aanvankelijk vier jaar cel, maar nadat hij de beklaagde had gehoord, wil hij een deskundige aanstellen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De maan heeft tussen september 2016 en mei 2017 verschillende malen een minderjarige jongen aangerand op de bus. Een groep meisjes zag het allemaal gebeuren. “Drie dames die op dezelfde bus zaten, zagen hem opstappen en zich naast de jongen zetten. Hij legde meteen zijn hand op het bovenbeen en de geslachtsdelen van de jongen. Het strelen herhaalt zich een paar keer. De dames waren heel zwaar aangedaan door wat ze zagen, maakten foto’s en stapten hiermee naar de politie. Op camerabeelden vanop de bus was duidelijk te zien dat beklaagde zich vergreep aan het slachtoffer”, zegt het openbaar ministerie.

"HIJ KON ZIJN LOSSE HANDJES NIET BEDWINGEN"
“De jongen had duidelijk gemaakt dat hij dit gedrag niet leuk vond en legde af en toe zelfs de hand van de veertiger terug, maar die kon zijn losse handjes nooit lang bedwingen. Bovendien had hij het slachtoffer ook enkele berichtjes gestuurd waarin hij vertelde dat hij hem miste”, vult de procureur aan.

De beklaagde werd in het verleden al eens door het hof van beroep veroordeeld tot achttien maanden cel met probatie voor gelijkaardige feiten bij minderjarige jongens en het bezit van kinderporno. De verdediging verwees er naar dat de beklaagde licht zwakzinnig is. De man kon ook geen zinnige uitleg geven voor zijn gedrag.

Er werd gevraagd om een milde straf. De procureur had het daar echter moeilijk mee.  “De enige mogelijkheid om het probleem op te lossen is een residentiële opname”, zei hij, waarna hij zijn vordering van vier jaar cel en 1.600 euro boete veranderde in de aanstelling van een deskundige. De rechter velt op 24 oktober een vonnis.