School in Maldegem begaat erg pijnlijke blunder met 12-jarig meisje: “Ik was aan het roepen maar niets hielp”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Op het Koninklijk Atheneum Courtmanslaan in Maldegem heeft men wel een serieuze blunder begaan. Ze waren letterlijk en figuurlijk een leerlinge van het eerste middelbaar vergeten.

Iedere avond om 18.30 uur sluit de conciërge de deuren. Maandag zat de 12-jarige Eline D. toen nog op het toilet. "Normaal zijn de leerlingen dan al lang klaar met school, waardoor dit geen probleem vormt", aldus leerkracht Pauline Van Daele aan Het Nieuwsblad. 

"Maar een leerlinge uit het eerste middelbaar had nog bijles van 17 tot 18 uur. Na de bijles moest de leerlinge nog naar haar locker en dringend naar het toilet. Bij het afsluiten controleerde de conciërge niet meer of er daar nog iemand was. Toen de leerlinge plots lawaai hoorde aan de deur, schrok ze, waardoor ze naar eigen zeggen niet meteen uit de wc durfde te komen. Toen ze dat later echter wel deed, stelde ze vast dat de deur gesloten was."

OPGESLOTEN
De leerlinge Eline D. had al snel door dat ze opgesloten was. Ze begon te roepen en op de deur te slaan, maar zonder resultaat. Bovendien kon ze ook niemand bellen want ze heeft nog geen gsm. “Toen besefte ik dat ik daar een hele nacht alleen zou zitten.”

Pas dinsdagochtend trof de conciërge het meisje aan toen hij de toiletten wilde kuisen. Hij belde de ouders van het meisje en bracht haar naar huis. De directeur van de school zit verveeld met het incident en verontschuldigde zich al uitgebreid bij de ouders. Die besloten om geen klacht in te dienen.