"Koning Filip heeft er genoeg van en gaat ingrijpen: Deze pijnlijke boodschap heeft hij voor zijn vader koning Albert"

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Albert moet tussen dit en drie maanden een DNA-staal afstaan. Dat staal zal gebruikt worden om na te gaan of hij de echte vader is van Delphine of niet.

Er is niemand die er nog aan twijfel dat koning Albert de echte vader is van Delphine. Hij heeft al die jaren zijn dochter verstoten en zij wil nu eindelijk dat het stopt. 'Potje breken is potje betalen', zegt men wel eens. Dat is hier niet anders.

Ook koning Filip lijkt te beseffen dat er iets moet gaan gebeuren. De publieke opinie is tegen zijn vader. "Als hoofd van de koninklijke familie zal hij volgens mij toch initiatief nemen", zegt royaltywatcher Jo De Poorter in Dag Allemaal. "Het gaat immers om z'n halfzus. De scenario’s, die op tafel liggen, zijn haast allemaal even pijnlijk." 

"Dan is de korte pijn van een formele erkenning misschien nog het beste. Ik denk ook wel dat Filip zich, méér dan z?n vader, bewust is van de voorbeeldfunctie die zijn familie nu eenmaal heeft. En waar we hen ook meer dan genoeg voor betalen. Ik zou zeggen: koning Albert, erken eindelijk uw dochter!’