Sabine Hagedoren: "Vanaf dan krijgen we een weersverandering"

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: VRT
We waren de dag niet goed begonnen, maar we kregen uiteindelijk toch nog de zon te zien. En die zon, die krijgen we ook de komende dagen te zien.

"Vandaag kregen we te maken met buien en wind. In de loop van dag werd het overal droger en kregen we de zon te zien. Dat is het gevolg van de luchtdruk die stijgt. Die gaat er ook voor zorgen dat we de komende dagen droog en zonnig weer krijgen. Het werd vandaag zo'n 13 graden", zegt Sabine Hagedoren bij Radio 2.

"Morgen krijgen we een mooie herfstdag met veel zon. Het wordt weer zo'n 13 graden. Woensdagnacht daalt de temperatuur in het zuiden van het land naar vriespunt. In de rest van het land zal het om 5 à 6 graden gaan. Donderdag genieten we opnieuw van heel wat zon. Met 15 graden wordt het zacht weer."

"Vrijdag verandert wel wat. Dan komt er iets vochtige lucht tot bij ons. Vrijdagochtend kan er hardnekkige mist ontstaan. In de namiddag komt er misschien wel wat zon bij zo'n 11 graden. Dan heeft er zich een trend ingezet dat de temperaturen zowel 's nachts als overdag lager komen te liggen. In het weekend wordt nog maar 6 tot 9 en zondag 2 tot 5 graden. Begin volgende week nog 1 tot 4 graden. Het wordt kouder, maar we krijgen volop zon", besluit Sabine.