VTM

Josje maakt zich bedenking: "Zelfs dat ik kon niet meer doen, zo misselijk was ik"

bron: Nina
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De baby in Josje haar buik is intussen al fors gegroeid. De bevalling is voorzien voor deze winter, al kan het ook zijn dat het kindje wat vroeger komt.

"Je begint die buik nu wel echt goed te zien. De eerste maanden lijkt het alsof je te veel gegeten hebt of met een opgeblazen gevoel zit", lacht Josje in Nina. "Het laatste trimester vind ik het leukste: je ziet het goed, ik voel het goed, ik ben er steeds meer klaar voor. Ik ben ook aan het aftellen. Mijn lichaam oogt helemaal anders, but i like it. Dat is allemaal zo natuurlijk en ik vind het de enige manier om er naar te kijken. Je moet je lichaam dankbaar zijn, dat dit kan."

Josje is ondanks haar zwangerschap ook veel blijven sporten. "De eerste periode kon ik het niet opbrengen", gaat ze verder. "Ik was te misselijk, maar daarna ben ik inderdaad weer beginnen sporten. Omdat mijn lichaam het zo gewend is. Ik train een beetje anders, ik ontlast mijn buikspieren, maar verder kan ik gerust mijn bil - en rugspieren trainen. Voor mij voelt het heel goed om te blijven sporten, maar ik denk dat dit per persoon verschilt. Ik wil niet dat zwangere vrouwen die nooit iets van sport deden, nu aan mij een voorbeeld nemen en als een gek beginnen te sporten."