VTM

Koning Filip kampt met een groot probleem: “Nog erger dan in de soap Familie”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er is ruzie bij de koninklijke familie en dan drukken we het nog zacht uit. Je hebt de hele kwestie omtrent Delphine Boël en dan zwijgen over de relatie van koning Albert met zijn zonen.

Op Koningsdag gunde Laurent zijn vader koning Albert geen blik. Het was alsof zijn eigen vader niet bestond voor hem. Niet meteen het beeld wat koning Filip wil dat je krijgt van zijn familie.

Want als koning mag hij zijn zaakjes mooi op orde hebben, zijn familie is en blijft een heel groot probleem. “Met Albert en Laurent hebben we meteen de belangrijkste twee redenen waarom er op Koningsdag weinig te vieren is voor Filip”, zegt royaltyexpert Wim Dehandschutter aan Het Nieuwsblad.

VERGIFTIGD GESCHENK
“Zij hebben hem, elk op hun manier, opgezadeld met een vergiftigd geschenk. Het grootste en meest actuele luistert naar de naam Delphine Boël. Het was vandaag de eerste keer dat Albert in het openbaar verscheen sinds het Brusselse hof van beroep hem verplichtte een DNA-test te ondergaan.”

“ Op een expliciete vraag van een journalist of hij genetisch materiaal wilde afstaan, gaf hij geen antwoord. Hij deed zelfs alsof hij de vraag niet had gehoord. Een minuut eerder had hij dat al gedaan, toen een andere reporter hem vroeg hoe het vandaag met hem ging.”