VTM

VTM-Nieuws krijgt kritiek ondanks excuses : "Maak er geen circus van"

bron: Eigen berichtgeving
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
VTM-Nieuws is de gebeten hond. Nadat Stef Wauters in de clinch ging met Theo Francken, willen ze zich nu excuseren. Die excuses moeten volgens de mensen in Het Journaal zelf komen.

"Maak er geen circus van en verontschuldig je persoonlijk bij mijnheer Francken die ten onrechte belachelijk wordt gemaakt en dat terwijl die man al zo veel goed werk heeft geleverd en dan ook eveneens ten onrechte nogmaals belachelijk wordt gemaakt door Minister De Block die natuurlijk alles beter kan en weet." is één van de harde reacties die te lezen is.

Maar daar blijft het niet bij. "Platte excuses. Het waarheidsgehalte en geloofwaardigheid, de onbevooroordeeldheid en de neutraliteit van het journaille van vtm is hiermee onderuit gehaald." En "In het journaal zelf moeten jullie je excuseren!"

Toch krijgen ze ook steun. "Ik vind Stef een goede nieuwsanker. Ik heb het ook gezien en hij deed zijn werk goed, ministers kennen maar 2 woorden tegen reporters : geen commentaar. Nu is er ene die wat meer wilt weten, weer niet goed."