“Guy Van Sande moet vergeten zijn wat hij zijn chatvriendje beloofde over de naaktfoto van het kindje: Dit was hij van plan”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Guy Van Sande hangt een gevangenisstraf van vijf jaar boven het hoofd. Op 12 juli kent hij zijn straf. Dan doet de rechter een uitspraak.

Advocate Iris Exelmans, die optreedt voor de vader van het kind waar Guy Van Sande naaktfoto’s van nam, zal ook wel even hebben moeten slikken toen de beklaagde vroeg om terug contact te hebben met het kind. “Hij heeft de feiten bekend en dat is wel positief”, luidt het bij de advocate in Dag Allemaal.

“Maar wat ons enorm heeft teleurgesteld, is dat hij tot vandaag blijft vragen om contact te kunnen hebben met dat meisje. Dat toont dat er bij hem geen enkel schuldbesef is. Blijkbaar is hij al vergeten wat hij aan z’n vriendjes in die chatroom beloofde: dat hij hen die naaktfoto zou bezorgen, maar dat hij eerst nog haar gezicht van de foto wou knippen. Ik hoop dat iedereen begrijpt dat mijn cliënt in deze omstandigheden niet wil dat die man ook maar enig contact kan hebben met z’n dochtertje. Nooit.”

“Los van het juridische kluwen zou de kwestie van het minderjarige meisje wel eens het gevoeligste vraagstuk kunnen worden voor de rechtbank”, besluit de advocate.