Meisje komt spelen bij vriendinnetje en bekoopt dat bijna met de dood

bron: Algemeen Dagblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Google Maps
Een Nederlandse vader, Marcel D. (45) die vorige zomer een vriendinnetje van zijn dochter een drankje gaf is voor de rechter moeten verschijnen. Het meisje bekocht het bijna met de dood, omdat hij haar per ongeluk de drug GHB te drinken had gegeven.

De gebeurtenissen dateren van vorige zomer. Een vriendinnetje van zijn dochter kwam bij hen thuis spelen. Op een bepaald moment wilden de meisjes iets drinken. Hij schonk twee bekers uit, en voor zichzelf een derde beker. Daar goot hij ook wat ‘fatburner’ bij, een vetverbrander die hij had gekregen in zijn sportschool.

Maar toen hij de drankjes uitdeelde lette hij niet goed op, en het vriendinnetje kreeg zijn beker met het product in. Ze werd onmiddellijk ziek. Ze werd misselijk, moest overgeven, en gilde het uit van de buikpijn. Marcel bracht haar naar het ziekenhuis, waar ze het meisje van het randje van de dood terug konden halen.

Het ziekenhuis vond GHB in bloed en urine van het meisje. Het ging om een concentratie waarvan de helft al dodelijk bleek. Marcel vertelde de politie uiteindelijk het verhaal van de sportschool. Hij had daar jaren geleden van iemand een flesje ververbrander gekocht. Hij gaf toe dat, als hij daar wat van nam, dat hij weleens duizelig werd of hartkloppingen kreeg.

Hij wist niet dat het om GHB ging. De officieer van justitie gelooft hem, en ook dat hij dat niet opzettelijk aan het meisje gaf. Hij krijgt wel het verwijt dat hij voorzichtiger had moeten zijn. “Hij heeft zijn lesje wel geleerd”, dus houdt ze het bij een werkstraf van 180 uur en drie maanden voorwaardelijk.

Tags ghb drug