Twee meisjes gedrogeerd en bewusteloos gedumpt op parkeerterrein

door: STS
zwaailicht politie
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Twee jonge meisjes zijn gedrogeerd geworden. Ze raakten bewusteloos en werden in die toestand achtergelaten op een parkeerterrein.

De feiten speelden zich af in het Nederlandse Soest. Een meisje had voor het eerst afgesproken met een jongen waarmee ze via het internet contact had.

De jongen, die Bilal heet of zich zo noemde, haalde het meisje met de wagen op aan een tankstation. Hij had een vriend bij die Amin zou heten, meldt De Telegraaf.

Vervolgens pikten ze een vriendin van het meisje op en maakten ze een plezierritje door de gemeente. De jongens gaven hen alcohol. Op een gegeven moment moest één van de meisjes overgeven.

Gedumpt in de kou

Van wat er daarna gebeurde, herinneren ze zich niets. Een voorbijganger trof hen bewusteloos aan op een parkeerterrein.

De temperatuur lag op dat moment rond het vriespunt. De feiten speelden zich namelijk in december reeds af, maar zijn nu pas door de politie bekendgemaakt.

GHB

De voorbijganger verwittigde de hulpdiensten, waarna de meisjes naar een ziekenhuis werden gebracht. Ze bleken de drug GHB, ook wel de verkrachtingsdrug genoemd, in hun lichaam te hebben.

Een van de meisjes, 17 jaar oud, ontwaakte pas zeven uur later uit haar coma. De slachtoffers zouden niet seksueel misbruikt zijn.

De twee jongens, die rond de 18 of 19 jaar oud geschat worden, worden door de politie gezocht.