Ouders doen verschrikkelijke ontdekking over hun kind: “Hoe is dit ooit kunnen gebeuren?”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
Een Amerikaans koppel uit Glendale (Los Angeles) heeft ontdekt dat een andere moeder hun kind op de wereld heeft gezet. De IVF-kliniek had een vreselijke fout begaan door de embryo’s per ongeluk te verwisselen.

Anni en Ashot Manukyan moesten op 11 april plots terugkeren naar de IVF-kliniek omwille van een ‘routinecontrole’. Maar de volgende dag vertelde een dokter hen de pijnlijke waarheid. Het ging in feite om een DNA-test. Ze kregen te horen dat ze biologische ouders waren van een jongetje dat elf dagen daarvoor in New York geboren werd. “Er is een vergissing gebeurd”, kregen ze als excuus.

De embryo’s die bij de dame waren ingeplant, hadden geen resultaat opgeleverd. Maar die embryo’s waren dus in werkelijkheid voor een ander koppel bestemd. Haar eigen embryo’s waren wél in een zwangerschap uitgemond, maar helaas bij een andere vrouw.

Anni en Ashot probeerden daarna in contact te komen met hun zoontje, maar dat mocht wettelijk gezien nog niet. “Mijn brein sloeg tilt”, vertelt de vrouw. “Ik kreeg niet eens de kans om een band te smeden met mijn eigen baby. Ik kon hem niet vasthouden of knuffelen, ik had hem niet eens in mijn buik gevoeld. Die eerste momenten zijn zo cruciaal. Hoe hebben ze dit zo kunnen verpesten? Door alle stress ben ik zelfs een tijdje in het ziekenhuis beland.”

Het koppel vloog naar New York voor de rechtszaak. Na nog eens twee weken kregen ze van de rechter het hoederecht en konden ze hun kind eindelijk ontmoeten. “We spraken af in de lobby van een hotel. Wat een vreselijke plek om je kind voor het eerst te zien, ik vond het hartverscheurend. Normaal ben ik een sterk iemand, maar de gevolgen van deze vergissing voel ik nog elke dag.”

“De vrouw die het kind baarde is natuurlijk ook een slachtoffer van deze situatie. Ik ben haar eeuwig dankbaar, ze heeft mijn zoon altijd perfect verzorgd. Zij blijft nu helemaal met lege handen achter.”