Zomerse temperaturen op komst: Dan klimt het kwik richting 30 graden

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Momenteel beleven we enkele koele dagen. Maar tegen het weekend belooft het opnieuw zomers te worden met temperaturen tot 28 graden, dat meldt het KMI.

Deze week blijft het wel nog vaak bewolkt, met af en toe kans op regen. Dinsdag wordt het rustig en overwegend droog. Zon en wolken wisselen elkaar af. De temperaturen liggen dan al iets hoger, met maxima tot 20 graden aan zee en tussen 20 en lokaal 24 graden in het binnenland.

Woensdag begint plaatselijk met kans op nevel of mist. Daarna komt de zon erdoor, maar in de loop van de dag is er plaatselijk kan op een bui. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden.

Donderdag en vrijdag wordt het iets wisselvalliger. Zonnige perioden wisselen af met wolkenvelden waaruit lokaal gedruppel kan vallen, in het oosten zelfs een bui. Op veel plaatsen blijft het echter droog, met maximale van 21 tot 26 graden.

Tijdens het weekend worden de temperaturen weer even echt zomers, met maxima tot 28 graden. Maar er zal bewolking zijn, en een grotere kans op een lokale regenbui.

Men verwacht dat de temperaturen vanaf maandag terug een duikje zullen nemen.

Tags kmi