Spanning bij Open VLD - Gatz wijst Rutten met de vinger: "Je kan denken dat iemand van gedacht zal veranderen omdat jij het vraagt"

bron: Radio 1
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het zit er bovenarms op bij Open VLD. De partijtop is boos omdat de onderhandelaars in Brussel een regering vormden zonder MR en Open VLD op deze manier in een zeer linkse regering stapt. Brussels minister Sven Gatz steekt de spanning niet onder stoelen of banken.

"Als Open VLD hebben we voldoende gedaan en geprobeerd. We hebben tot vijf keer toe ons punt gemaakt, gevraagd, gesmeekt, geëist om de MR mee aan boord te nemen omdat dat beter is voor de stabiliteit en coherentie van wat nog kan volgen in deze moeilijke regeringsvormingen."

Gwendolyn Rutten is dan tussengekomen. "Zij heeft dat dinsdag ook ondervonden, zij heeft dezelfde signalen gekregen van PS en Ecolo. Je kan iets blijven vragen en denken dat iemand van gedacht zal veranderen omdat jij dat vraagt", aldus Sven Gatz op Radio 1.

Er is duidelijk spanning met de nationale partijtop

"Als je dan op een gegeven moment zegt als Brussels onderhandelaar: 'Wij hebben hier een positief project en een goed regeerakkoord, dan zeg je wij moeten nu verder gaan onderhandelen. Dan moet je kiezen tussen het groter belang van de partij en wat is er voor je stad nodig?'"

"Het is duidelijk dat er spanning is met het nationale partijbestuur. Het is altijd beter om overeen te komen dan dat er spanning is, maar op een gegeven moment moet je kiezen en dat gaat om een positief project voor de stad."