VRT tikt nieuwslezer op de vingers: “Grapjes horen hier niet thuis”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Journalist Chris Van den Abeele (55) is de meest geliefde nachtelijke nieuwslezer van de VRT. Maar dinsdagochtend maakte hij tijdens de uitzending een grapje waarmee zijn bazen niet konden lachen.

Chris Van den Abeele brengt de nachtelijke nieuwsbulletins op Radio 1 altijd op zijn eigen, typische manier. Daar hoort soms een kwinkslag bij. 

Dinsdagochtend smokkelde hij een grapje binnen, tijdens een bericht over de Nederlandse actrice Imanuelle Grives. Zij werd op Tomorrowland betrapt met een grote hoeveelheid drugs, naar eigen zeggen om zich in te leven in een filmrol als drugsdealer. Om af te sluiten kruidde Van den Abeele het bericht met wat humor. “Gelukkig probeerde Grives zich niet voor te bereiden op een rol als seriemoordenaar”, zei hij.

Moet een persoonlijke inbreng van een nieuwslezer ’s nachts kunnen? Het was al vaker een discussiepunt. Van den Abeele opgemerkt wilde gisteren niet reageren. “Ik praat liever niet over mijn stijl in de pers”, liet hij weten.

De openbare omroep reageert alvast wél klaar en duidelijk: “Grappen horen niet thuis in het radionieuws”, zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. “De journalist in kwestie besefte meteen dat hij die opmerking niet had mogen geven. Zoiets zal dus niet meer gebeuren.”