Geen bermuda, wel boerkini in zwembad: Vlaams Belang past aangekondigde actie aan

door: BMO
Afbeelding bron: dewarandewetteren.be
Vlaams Belang zal vandaag een actie organiseren om aan te klagen dat men in het zwembad in Wetteren een boerkini toeliet terwijl een bermuda verboden werd. De origineel aangekondigde actie wordt wel aangepast.

Eerder deze week was er een incident in het zwembad De Warande in Wetteren omdat Vlaams Belanger Wouter Bracke met bermuda in het zwembad was gesprongen om zo aan te klagen dat dames met een boerkini wel werden toegelaten.

Hij werd opgepakt door de politie, maar mocht na verhoor vertrekken. Vlaams Belang Wetteren riep op om vandaag te protesteren door met een bermuda in het zwembad te springen, maar stelt die actie nu bij.

ACTIE AANGEPAST! Morgen vrijdag 17h30 actie aan de INKOM OPENLUCHTZWEMBAD Wetteren. Na onze actie op woensdagmiddag waarbij ons raadslid Wouter Bracke is gearresteerd na een ludieke actie en de massale mediabelangstelling, zijn de veiligheidsmaatregelen opnieuw sterk toegenomen. Elke persoon werd gecontroleerd vooraleer de zwemzone te betreden. Vlaams Belang Wetteren heeft zijn doel bereikt, iedereen was donderdag gelijk voor de wet. Omdat de reglementen opnieuw strikt worden toegepast, zullen wij geen actie voeren om met een bermuda in het zwembad te springen. We gaan onze tegenstanders het niet gunnen om ons af te schilferen als oproerkraaiers Om 17h30 zullen wij evenwel actie voeren aan de ingang van het zwembad met een aantal spandoeken en toespraken tegen de zwembadterreur.'