"Beeld je eens in dat Groen 18% had gehaald..."

bron: Radio 1
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
N-VA blijft maar wachten om de knoop over wie het zal meenemen in de Vlaamse regering door te hakken. Nu heeft ook Groen in de media gesolliciteerd om in de coalitie te stappen, iets waar Tom Van Grieken zich eerder al druk over maakte.

Eigenlijk komt Groen met dezelfde boodschap als Vlaams Belang. "Ik zou het vreemd vinden als  Bart De Wever een regering zou vormen zonder winnaar", zegt fractieleider van Groen Bjorn Rzoska.

Eerder wond Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zich al op over hoe men naar Groen kijkt in een gesprek op Radio 1.

“Beeld je eens in dat Groen niet dat half procentpuntje had gewonnen, maar wel 18% had gehaald, zou er dan één politiek journalist zijn die zou zeggen: ‘Groen heeft eigenlijk weinig kans dat ze in een regering komen?’ Dan moet er naar het signaal van de kiezer geluisterd worden, maar als dat een rechts en Vlaams signaal is dan gaat de politieke elite in het land ervanuit dat we dat moeten negeren. Ik denk dat dat niet in de hoofden van de mensen zit.”