Om van achterover te vallen: Waalse man koopt schilderij voor 500 euro, maar het blijkt véél meer waard te zijn

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een man uit de Waalse stad Verviers kocht voor 500 euro een schilderij van iemand die in geldnood zat. Dat schilderij blijkt nu meer dan 30 miljoen euro waard te zijn, volgens de kranten van SudPresse.

De man zou het schilderij al meer dan 10 jaar geleden gekocht hebben en geen enkel idee gehad hebben dat het om een meesterwerk ging. Hij leerde destijds in een horecazaak in Herstal een man kennen die met financiële problemen kampte. De man hielp zijn kameraad met het vereffenen van enkele rekeningen en kocht er vervolgens voor 500 euro een schilderij van. Het ging om een portret van Jezus.

De nieuwe eigenaar liet het werk zien aan een amateurkunstenaar, die hem vertelde dat het wel eens veel waardevoller kon zijn dan hij dacht. Hij liet het schilderij daarop door verschillende experts bekijken, en die bevestigden de mening van de amateurkunstenaar. Het zou gaan om een nog onbekende Rembrandt. Volgens kunstenaar en restaurateur Edgar Arens heeft het schilderij ‘Ecce homo’ verscheidene kenmerken die doen denken aan Rembrandt. Baudouin van Steenberghe van La Chambre Belge des Experts en oeuvres d’Art, die in 2008 overleed, schatte het op maar liefst 30 miljoen euro.

De man heeft besloten om het schilderij te verkopen. Hij zal een deel van het geld investeren in zijn favoriete voetbalclub. Momenteel wordt het kunstwerk veilig bewaard in een kluis van een bank.