Onweer met hagel, wind en veel regen slaat toe op Hutsepop: “Duizenden euro’s schade”

bron: Gazet van Antwerpen
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
In Retie vindt dit weekend het jaarlijkse festival Hutsepop plaats. Het festival werd dinsdagavond getroffen door een felle onweersbui.

In het gemeentepark in de Boesdijkhofstraat veroorzaakte het onweer met hagel, wind en veel regen voor een scheur in de tent. De tent is eigendom van Chiro Retie, die het festival ook zaterdag ook organiseert.

“Hutsepop verhuist naar GC Den Dries. Zo is het voorspelde regenweer van zaterdag alvast geen spelbreker. Alles wordt sfeervol aangekleed en in de kleine zaal maken we een gezellig café”, licht Geert Vennekes van Chiro Retie toe in Gazet van Antwerpen. 

“Daar kunnen de mensen rustig iets kunnen drinken of uitblazen van al dat muzikaal geweld. De opbrengst van het festival, die traditioneel naar de werking van onze vereniging gaat, komt nu wel onder druk. We hopen dat de mensen van Retie, ondanks het feit dat we het festival nu binnen laten doorgaan, toch massaal afzakken. Op die manier kunnen we onze tent laten herstellen, want het gaat om een onverwachte kost van enkele duizenden euro’s."