Kyra, die samen met Anuna De Wever klimaatmarsen organiseerde, haalt uit naar Pukkelpop: "Dan ook pridevlaggen weghalen?"

bron: Eigen berichtgeving
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Kyra Gantois, het meisje dat samen met Anuna De Wever de klimaatmarsen organiseerde, heeft een zeer duidelijke mening over het verwijderen van de vlaggen met de zwarte Vlaamse Leeuw op Pukkelpop.

Anuna De Wever werd uitgejouwd toen ze op het podium verscheen en nadien ook, net als haar vriendinnen, lastig gevallen. De organisatie van Pukkelpop besliste de vlaggen met een zwarte Vlaamse Leeuw weg te halen. 

Kyra Gantois, die aan de zijde van Anuna de klimaatmarsen organiseerde, heeft daar een zeer duidelijke mening over. 

"Vlaggen wegnemen vind ik er persoonlijk ook een beetje over. We hebben hier buren op de camping met een Vlaamse Vlag en die doen hier geen vlieg kwaad en zorgen totaal niet voor overlast."

"De jongeren die dit gedaan hebben moeten de juiste sanctie krijgen voor hun gedrag, maar gaan veralgemenen en ineens al de vlaggen weghalen.. dan maak je er weer een politiek getint drama van, terwijl dat niet uitmaakt of die jongeren een Vlaamse Vlag bij hebben of een vlag van Groen.. dan moeten ze ook de pridevlaggen gaan weghalen?"