Opvolgster Anuna De Wever gaat volledig de mist in: "Sorry, mijn excuses"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Voor het eerst dit jaar organiseert Youth for Climate een klimaatmars. Anuna De Wever loopt stage bij Groen en geeft daarom haar taak als woordvoerder door. Haar opvolgster maakte echter geen te beste beurt in VTM Nieuws.

"Omdat we willen dat Youth for Climate een neutrale beweging is, zet ik daarom een stap opzij als woordvoerder. We worden nu vertegenwoordigd door meerdere woordvoerders zoals Jada", vertelde Anuna De Wever voor de microfoon van VTM Nieuws.

Jada maakte echter geen al te beste beurt. Ze struikelde in haar eerste zinnen over haar woorden en daarna stopte ze haar antwoord in het midden van een zin. "Ja, sorry. Mijn excuses", klonk het.

Jada kreeg de vraag voorgeschoteld wat ze ervan vindt dat minister Ben Weyts het klimaatspijbelen afraadt. "Het is gewoonweg absurd, allez. Leerlingen worden letterlijk afgedreigd met hardere sancties", struikelde het meisje over haar woorden.

"Dit kan niet. Allez komaan. Wij zitten letterlijk te vechten voor onze toekomst. Hij zegt dat hij en de beleidsmakers hun ogen niet meer kunnen toedoen voor de klimaatspijbelaars. Allez komaan, dit gaat gewoonweg niet want... allez. Mijn excuses, ja sorry.