Brusselse brandweer moet meisje uit wel zeer hachelijke positie bevrijden: Hoe heeft ze dat voor elkaar gekregen?

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De Brusselse brandweer is zondagavond moeten uitrukken om een negenjarig meisje uit een hachelijke positie te bevrijden. Dat meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

De brandweer moest het meisje bevrijden uit de wasmachine van haar ouders. Het meisje was er naar eigen zeggen in terecht gekomen omdat ze wilde voelen of en hoeveel water er in de trommel zat. “Mijn zusje had de waterkraan opengedraaid en ik dacht dat er water in de wasmachine was gekomen”, vertelt het meisje. “Ik stak er mijn voet in om eens te voelen, maar plotseling draaide de trommel en kwam ook mijn andere voet er bij te steken.” Vooraleer het meisje goed en wel besefte wat er gebeurde, stak ze tot aan haar middel vast in het toestel. Zelfs met de hulp van haar ouders geraakte ze er niet meer uit.

Het koppel besloot dan maar de brandweer op te roepen. Om het meisje te bevrijden zonder de machine te moeten demonteren, kwam één van de brandweermannen met een idee op de proppen. Met afwasmiddel maakten ze de rand van de trommel glibberig. Na een uur was het meisje eindelijk bevrijd. Een dokter onderzocht het kind ter plaatse en stelde vast dat ze geen verwondingen had overgehouden aan haar avontuur.

Tags