Anuna De Wever reageert voor het eerst op exit van Kyra Gantois: "Daar had ze het moeilijk mee"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Kyra Gantois stapt uit Youth For Climate. Ze heeft die groep nochtans samen opgestart met Anuna De Wever. Gantois wilde echter niet langer behandeld worden als een stuk vuil.

Het ging al een tijdje minder goed tussen Kyra Gantois en Anuna De Wever. Dat vertelt ze in een lange post waarin ze haar kant van het yfc-verhaal doet. Ze vindt ook dat ze werd behandeld als een stuk vuil.

Ze zal zich wel blijven inzetten voor het klimaat. "Velen zullen dit zien als jaloezie t.o.v. Anuna, maar ik had het gevoel dat mijn kanten onderdrukt werden en dat mijn mond werd gesnoerd. Ik ga mij wel blijven inzetten voor het klimaat, want dat staat los van Youth For Climate", aldus Gantois in de lange post. 

Anuna De Wever heeft nu ook voor het eerst gereageerd op de exit van Kyra.  “We hebben tijdens de zomer verschillende pogingen ondernomen om met haar af te spreken, maar telkens weigerde ze."

"We wensen haar alle succes bij haar toekomstige initiatieven om het klimaat te redden. Kyra is een ongelooflijke motor geweest voor deze beweging."

"DEUR STAAT ALTIJD OPEN VOOR HAAR"
Anuna De Wever

"We zijn dankbaar voor alles wat ze gedaan heeft. Hoe groter Youth For Climate werd, hoe lastiger ze het wel had om haar plaats te vinden.”

“De deuren van onze organisatie blijven openstaan voor al wie wil helpen om deze planeet te redden. We zijn ervan overtuigd dat klimaat geen politieke kleur heeft. Alle regeringen zouden er prioriteit moeten aan geven.”