Organisator die betoging plant voor Vlaams Belang wilde iets verschrikkelijk doen met Filip Dewinter

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Op zondag 15 september heeft het Brussels stadsbestuur een aanvraag ontvangen voor een betoging. Dan moet de 'Mars op Brussel' plaatsvinden, al is het lang niet zeker dat die er komt.

Het Brussels stadsbestuur moet nu beslissen of die betoging er komt of niet. Ze vrezen dat de betoging wel eens helemaal uit de hand zou kunnen lopen. De organisator is dan ook niet onbesproken.

De organisator roept om te demonstreren tegen de coaltie van N-VA, CD&V en Open Vld. Die besloten om zonder Vlaams Belang een regering te vormen. "Het moet een vreedzame betoging worden in overleg met de politiediensten", luidt het.

Maar de organisator is Tomas Boutens. Dat is geen onbekende voor het Vlaams Belang. "We willen ons met hem niet associëren. Die wilde nota bene een aanslag plegen op Filip Dewinter", verduidelijkt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken in Het Nieuwsblad. 

"Het risico bestaat dat veleer anti-reclame voor ons zal worden voor onze partij. Met deze betoging hebben wij absoluut niets te maken", is Van Grieken duidelijk.

Boutens is ook nog eens de oprichter van het extreemrechtse 'Bloed Bodem Eer Trouw'. In 2014 werd hiji veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan één jaar met uitstel, wegens het plannen van terreuracties en het verspreiden van geweldverheerlijke ideologie. Op zijn proces bleek ook nog eens dat hij een aanslag plande tegen Dewinter en Abou Jajah. Hij wilde zo mensen tegen elkaar opzetten.