Vergeet de klimaatopwarming, dit is het échte gevaar voor uitroeiing van de mensheid

bron: Mail Online
door: Redactie
Afbeelding bron: Pixabay
Vergeet de klimaatopwarming. We moeten ons zorgen maken om een heel ander gevaar, zo waarschuwt Sally Davies, het hoofd van de NHS, ofwel de National Health Service in het Verenigd Koninkrijk.

Professor Sally Davies zegt superbacteriën miljoenen mensenlevens kunnen kosten 'vooraleer de klimaatopwarming toeslaat'. Ze waarschuwt voor het feit dat steeds meer bacteriën resistent worden aan antibiotica.

"Antibiotica ondersteunen de moderne geneeskunde. Je kan geen darmoperatie uitvoeren, geen nieuwe heup steken of andere chirurgische ingrepen uitvoeren zonder het risico op infectie", citeert Mail Online de professor.

Een kleine infectie zal op termijn fataal kunnen worden

Bacteriën die niet kunnen vernietigd worden door antibiotica kunnen de mensheid uitroeien voordat de klimaatverandering dat doet, waarschuwt het hoofd van de Engelse medische diensten. "Bacteriën kennen geen grenzen."

Ze waarschuwt niet enkel voor het overmatig gebruik van antibiotica in de geneeskunde, maar eveneens in de landbouw. Hierdoor kunnen stammen zich aanpassen, zodat ze resistent worden voor antibiotica. Daardoor kan zelfs een kleine infectie, zoals een hoofdwond, fataal worden.