Opnieuw hulpverleners aangevallen, maatregelen dringen zich op: "Er heerst straffeloosheid"

bron: Het Nieuwsblad
door: BMO
Afbeelding bron: Photonews
Opnieuw is er geweld gebruikt tegen hulpverleners die volop aan het werk waren. Afgelopen nacht is een ploeg ambulanciers in Avelgem aangevallen door een man. Maatregelen dringen zich op.

De ambulanciers konden zich in veiligheid brengen en een tweede ziekenwagen werd opgeroepen om het slachtoffer hulp te bieden. De dader van het geweld werd gearresteerd, maar het probleem blijft. Steeds vaker worden agenten, ambulanciers en brandweerlieden slachtoffer van zinloos geweld.

"Een tijd geleden hebben we besloten om altijd kogel- en steekwerende vesten in de ambulances te leggen. Elke dienst beslist dat voor zichzelf, maar bij ons is het een standaardprocedure geworden om de veiligheid van onze mensen te garanderen. Als zelfs een landelijke dienst daarin investeert, zit je toch met een serieus probleem?", zegt diensthoofd Dominiek D'haene in gesprek met Het Nieuwsblad.

"Ik doe een warme oproep aan de overheid om dit probleem serieus onder de loep te nemen. Nu komen de daders hier veel te gemakkelijk mee weg, er heerst straffeloosheid."