Kleuters uit Brusselse school waarschuwen hun juf: "Je zal gestraft worden door Allah"

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Leerkrachten in ons land maken zich meer en meer zorgen over de invloed van Koranscholen. Ze merken dat steeds meer kinderen naar de les gaan, zelfs vanaf zeer jonge leeftijd.

In de koranscholen leren kinderen er de koran opzeggen, meestal in het weekend of op een woensdagmiddag. Leerkrachten zien kinderen steeds vanaf jongere leeftijd naar de koranlessen gaan. De inzichten die ze er krijgen botsen steeds vaker met de lessen die ze krijgen op school.

"Vanaf de derde kleuterklas gaan ze regelmatig naar de koranklas", merkt Lotte De Wagter van de Brusselse school De Kleurdoos op bij VRTNWS. "Ik vond dat toch wel jong. We merken dat vooral als we aan ouders voorstelden om hun kinderen in het weekend lessen Nederlands te volgen, maar dat wilden ze niet. Hun kind moet op zaterdag en zondag naar de Koranschool."

Allah
En dat laat zich voelen op school. "Als we in de klas over twee papa's praten zijn er heftige reacties", zegt een lerares van het derde leerjaar. "Dan zeggen ze: 'Dat moeten wij niet leren. Dat mag niet van Allah'. Op de speelplaats maken ze mij ook duidelijk dat we gestraft zullen worden door Allah. We leven niet volgens hun normen."

"Kinderen vragen mij waarom ik make-up op heb en waarom ik een stuk van mijn been laat zien. Er zijn kleuters die mij daarop aanspreken en dat raar vinden. Dat komt zeker voor een deel uit die Koranschool. Meisjes mogen ook niet mee gaan zwemmen. Ze hebben een briefje van hun eigen dokter."