Let zeer goed op als je een telefoontje krijgt van de politie want het is niet wat het lijkt

bron: ATV
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het Antwerpse parket en de federale gerechtelijke politie (FGP) Antwerpen vragen iedereen om aandachtig en voorzichtig te zijn. Onbekenden zijn immers bezig met spoofing.

Onbekenden belden de voorbije dagen verschillende mensen op in naam van de politie. Ze vroegen naar de waardevolle bezittingen in hun woning, schrijft ATV. De voorbije dagen kregen verschillende inwoners van Brasschaat telefoontjes van mensen die zich voordeden als van de 'fedeale politie van Deurne'. Die deelden dan mee dat er foto's werden teruggevonden van de woning van de persoon die ze contacteerden.

Daarna stelden de nepagenten aan hun slachtoffers de vraagt of er een kluis of cash geld in huis is. Sommige slachtoffers melden zelfs dat ze het nummer te zien kregen van de FGP Antwerpen.

's Nachts gebeld
Een tijdje geleden meldde een burger ook dat hij 's nachts vaak gebeld werd door hetzelfde nummer. Volgens het parket gaat het allicht over een geval van spoofing. Dat is het via technologische hulpmiddelen tijdelijk aannemen van een valse identiteit, bijvoorbeeld via e-mail, een website, een IP-adres of een telefoonnummer.

De politie waarschuwt iedereen en vraag ook om aandachtig te zijn. Deel zeker geen informatie mee zonder te controleren of het om echte politiemensen gaat. Dat kan je doen door te vragen zich te legimiteren. Wie twijfelt, kan best contact opnemen met de lokale politie.