Nieuwe frituur pakt uit met wel heel opvallende naam: “Mon-Goal”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
De nieuwe frituur van Danny Achten (51) in Houthalen heeft een opvallende naam gekregen. ‘Mon-Goal’ opent over twee weken.

Danny Achten koos voor zijn nieuwe frituur in Houthalen de naam ‘Mon-Goal’, wat toch al snel bekt als ‘mongool’. “Ik heb al veel tegenslag gehad in mijn leven. Daarom wil ik mijn frituur ‘Mon-Goal’, Mijn Doel, dopen. Ik wil weer een doel hebben in mijn leven”, vertelt Danny. Het logo van de zaak is een beertje met een puntzak die in het doel staat. “De goal verwijst niet alleen naar mijn doel, maar ook naar een voetbalploeg die hier jaren geleden in de buurt was”, verduidelijkt Danny.

Of de naam niet een beetje onhandig gekozen is? “Ach, tegenwoordig zoeken ze achter alles wel wat. Bovendien klinkt goal ook gewoon beter dan doel. Ik wil net dat het in mijn frituur plezant is. Dat mensen er kunnen lachen en alles kunnen vertellen zonder veel te zeggen. Dat is ook mijn doel. Waarom ik het dan niet my goal noem in plaats van het Franse ‘mon’ ervoor te zetten? Tja, ik had het ook ‘mon but’ kunnen noemen. Maar als ze het dan ‘verengelsen’ wordt het ‘my butt’ of ‘mijn gat’. Dat moet nu ook weer niet. En neen, ik heb nog geen negatieve reactie gekregen. Twee maanden geleden is de naam ‘Mon-Goal’ gelanceerd op Facebook. Nog niemand heeft er slecht op gereageerd. Als dat wel het geval was, had ik het meteen veranderd.”

Tags mon-goal