Waalse politicus is duidelijk: “Dat men enkele minuten de weg blokkeert voor een trouwstoet is nu geen drama, hé”

bron: Bruzz/La Capitale
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
In de Pater Damiaanstraat in Evere was er zaterdagnamiddag een trouwpartij. Het nieuwe echtpaar vierde dat op straat, tot grote frustratie van de buurtbewoners.

Een trouwpartij had er de eenrichtingsstraat afgesloten voor een tiental minuten feestplezier op de openbare weg. Maar niet iedereen was zo blij met het trouwfeest.

Na het feest op de weg scheurden de auto’s aan 80 kilometer per uur weg. Buurtbewoners zagen ook hoe ze spectaculaire manoeuvres uitvoerden. Er werden ernstige verkeersovertredingen gemaakt.

Schepen voor Mobiliteit Pascal Fréson (DéFi) heeft er niets op tegen dat ze hun huwelijk op straat vieren. “Enkele minuten feestplezier midden op de dag is geen drama,” zegt hij in La Capitale. “Er stonden chauffeurs bij de wagens die de straat blokkeerden die dus onmiddellijk hun auto’s konden verplaatsen moest er een probleem zijn.”

Fréson ligt wel wakker van de verkeersovertredingen die men maakte. “Zoiets is onaanvaardbaar. Mensen die iets gezien hebben, moeten zich melden bij de politie."