Voorzitter van DéFi François De Smet haalt fors uit naar Vlaamse partij: “Willen alles vernietigen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Voorzitter van DéFi François De Smet heeft fors uitgehaald naar een Vlaamse partij. Hij deed dat woensdag op de RTBF-radio.

François De Smet (DéFi) haalde fel uit naar N-VA. Volgens hem dat is een extreemrechtse partij. “Ze hanteren die praktijken”, luidt het. “Je moet ze dus ook behandelen als een extreemrechtse partij."

“De normalisering van N-VA stoort me. Een partij die zijn eigen regering opblaast over een identitaire en migratiekwestie, die campagne voert tegen een politieke tegenstander ( Zakia Khattabi van Ecolo, red.) om te beletten dat ze rechter wordt bij het Grondwettelijk Hof, die niet onder stoelen of banken steekt dat ze in zee zou gaan met Vlaams Belang van zodra dat mogelijk is, is geen partij als een andere”, aldus De Smet, die enkele maanden terug Olivier Maingain opvolgde als partijvoorzitter. 

Volgens hem is het ook tijd om vast te stellen dat een regering met N-VA en PS niet zal lukken. “Informateur Koen Geens zijn eerste opdracht is zijn partij CD&V overtuigen. Dat is een oude partij die het noorden kwijt is, net als het volledige Vlaamse politieke landschap, dat geconfronteerd wordt met een partij - de N-VA- die het wil vernietigen."