Schaarbeek grijpt erg heftig in bij ouders die schoolfactuur niet (kunnen) betalen: “En de kinderen riskeren deze straf”

bron: Bruzz
door: PMN
De gemeente Schaarbeek gaat de strijd aan met onbetaalde facturen op de school. Het heeft een drastisch besluit genomen.

Gezinnen die langdurig de schoolfactuur niet betalen krijgen vanaf nu een deurwaarder over de deur. Momenteel gaat het over zo’n 25 gezinnen, meldt Bruzz.

De gezinnen hebben allen een openstaande factuur van minstens 2.000 euro. Het bedrag loopt op door de warme maaltijden en de naschoolse opvang. In het gemeenschapsonderwijs van Schaarbeek kost een warme maaltijd drie euro.

De gemeente wacht nog op 12.000 euro aan openstaande facturen. Die bedragen zijn over meerdere jaren opgestapeld. “Ze hebben al drie herinneringen gekregen, maar voor wie keer op keer niet betaalt, moeten we rigoureus optreden”, zegt schepen van Onderwijs Michel De Herde (Défi).

De kinderen blijven wel hun warme maaltijden ontvangen en zijn ook nog altijd welkom in de naschoolse opvang. "Maar als we geen enkele reactie van de ouders krijgen in de komende weken, riskeren ze wel een schorsing totdat de schuld betaald is", besluit De Herde.