Stiefvader die terechtstaat voor kindermishandeling choqueert iedereen in rechtbank: “Dat hebben ze zelf gedaan”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Stiefvader Gerrit D.V. (30) uit Ninove deed een opmerkelijk verweer maandag in de correctionele rechtbank van Dendermonde. Hij verklaarde er dat zijn stiefkinderen zichzelf sloegen.

Op de kaak van één van de minderjarige stiefkinderen van Gerrit D.V. was een duidelijke afdruk van een hand te zien. De schooldirectie trok daarop met de jongen naar de politie. Tijdens het verhoor legde de jongen uit dat zijn stiefvader hem geslagen had. Hij beschreef ook hoe hij zijn stiefvader thuis drugs zag gebruiken. Tijdens het onderzoek verklaarde ook nog een tweede stiefkind dat het bij Gerrit D.V. thuis in de klappen deelde.

In de correctionele rechtbank van Dendermonde ontkende D.V. maandag dat hij de kinderen geslagen had. “Dat hebben ze zelf gedaan”, verklaarde hij, tot verbazing van de aanwezigen in de rechtszaal. “Hun moeder vertelde dat ze dat vroeger wel eens deden om aandacht te zoeken. Ik had zelf helemaal geen reden om de kinderen te slaan. Integendeel, ik heb altijd alles voor hen gedaan.”

Op de vraag van de rechter hoe een minderjarig kind zichzelf zo hard met de hand in het gezicht kan slaan, kon Gerrit D.V. geen antwoord geven. “Ik weet alleen dat ik het echt niet gedaan heb." Het parket denkt daar anders over en eist achttien maanden cel. Gerrit D.V. is ondertussen niet meer samen met de moeder van de slachtoffers. Zelf heeft hij geen kinderen. Vonnis volgende maand.

Tags