Doden na aanslagen met machinegeweer en handgranaten in Duitsland: dit is wat we weten

bron: Bild - Der Spiegel
door: MRO
In Duitsland heeft woensdagmiddag een aanslag plaatsgevonden. Er vielen al minstens twee doden bij incidenten op liefst drie verschillende plaatsen.

De aanslagen vonden plaats in het Duitse Halle in de buurt van een synagoge. De dader(s) openden het vuur met machinegeweren. Daarbij vielen twee doden, een meisje die aan een tramhalte stond en een man.

De politie kon al één verdachte arresteren. Men is nog niet zeker of hij de dader is en men is ook niet zeker hoeveel daders er waren. Het zou om drie daders kunnen gaan.

Een man die zich had gehuld in een camouflerend pak zou volgens ooggetuigen een handgranaat naar een kerkhof naast de synagoge hebben gegooid.

Terrorisme

Intussen werden de Duitse anti-terreureenheden ingeschakeld om het onderzoek te voeren, wat er op duidt dat men rekening houdt met een terroristisch motief.

Er is ook geschoten bij een kebabzaak in de stad Halle. Daarvan zijn beelden opgedoken waarop te zien is hoe een man een vuurwapen herlaadt en heel wat schoten lost.

Een vijftiental kilometer van Halle, in Landsberg, is er ook een schietpartij geweest, maar daarover ontbreekt verdere info.