Sabine Hagedoren heeft geen goed nieuws voor deze week: “Dat begint vanaf morgen”

bron: Radio 2
door: Redactie
Afbeelding bron: VRT
Vandaag was het op de meeste plaatsen droog met soms brede opklaringen. De temperaturen klommen richting 20 graden of iets meer. Sabine Hagedoren kondigt opnieuw regen aan.

“Vanavond en vannacht is het meestal droog, met vooral opklaringen in het binnenland. Een storing die ons al een tijdje aan het plagen is gaat dichterbij schuiven, en gaat morgen over ons land slepen. Morgen zal het dus vooral grijs zijn, met periodes met regen of buien. Na de middag wordt het opnieuw droger in het westen van het land met opklaringen. De temperaturen schommelen van 13 tot 17 graden.”

“De regen schuift de nacht daarop weg richting Duitsland. Woensdag staan we op met opklaringen. In het westen gaat een storing al snel meer wolken geven, en misschien valt er in de voormiddag in het westen al een beetje neerslag. De namiddag wordt regenachtig. De temperaturen gaan van 10 tot 16 graden.”

“Donderdag kan er vooral in het oosten nog regen vallen. In het westen wordt het droog met opklaringen. In de namiddag verwachten we dan overal opklaringen, maar er blijft toch een kans op een bui. Het wisselvallige weer blijft dus aanhouden. Al blijven de temperaturen best meevallen. 16 graden is perfect normaal voor deze tijd van het jaar.”