Grootmoeder 49 keer doodgestoken om schokkende reden

bron: Mirror
door: Redactie
Afbeelding bron: pixabay
William Finlay, een 57-jarige man uit het Schotse Falkirk heeft bekend voor de moord op zijn buurvrouw. Hij had aan zijn buren toegegeven haar vermoord te hebben nadat ze ruzie hadden gemaakt. De vrouw zou Finlay een hoop geld schuldig zijn.

Finlay vermoordde Fiona Canning, 44-jarige grootmoeder, in november 2018 in haar appartement. De feiten werden vandaag voorgelezen in de rechtbank in Glasgow. 

Canning zou de man maandenlang geld afgetroggeld hebben. Het zou gaan om 10.000 pond. Buren hoorden hen roepen de avond dat de vrouw vermoord werd. Finlay bezocht nadien een vriend waar hij heel droog tegen vertelde dat hij Fiona had vermoord. De man belde de hulpdiensten meteen nadat Finlay vertrokken was. 

De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse en probeerde de vrouw te reanimeren maar alle hulp kwam te laat. De politie vond een klein keukenmes in de buurt van haar lichaam dat bedekt was met bloed. Tijdens het onderzoek is gebleken dat Finlay haar 49 keer had gestoken met het keukenmes. "Dat komt ervan als je iemand tot het uiterste drijft. Ik verdien het om een kogel door mijn hoofd te krijgen", riep Finlay toen hij werd gearresteerd door de politie.