Er komen nieuwe afleveringen van FC De Kampioenen, maar niet zeker dat deze acteurs er nog bij zullen zijn

bron: Het Nieuwsbad
door: PMN
Afbeelding bron: Archieffoto
Eén gaat nieuwe afleveringen maken over FC De Kampioenen. De populairste voetbalclub van Vlaanderen keert dus terug op het scherm.

Het is voor het eerst sinds 2011 dat er nieuwe tv-afleveringen gemaakt zullen worden. De Kampioenen zijn nog altijd zeer populair. Ze hebben intussen ook al vier succesvolle films gemaakt.

An Swartenbroeckx, die de rol van Bieke speelt en sinds de vroege jaren 2000 mee de scenario's schrijft, geeft meer uitleg in Het Nieuwsblad. "Er zijn al enkele brainstormsessies geweest, maar voorlopig ligt weinig vast. Alleen dat het acht afleveringen van een half uur worden. Afgeronde verhaaltjes met een midden, begin en einde. Natuurlijk is het wel de bedoeling om de kern van FC De Kampioenen en de setting te behouden.”

Maar de kern behouden zijn niet makkelijk worden. Speelt Marijn Devalck nog mee? Boma zou in de nieuwe film immers sterven? Carry Goossens, die Oscar speelt, is er ook al niet meer bij in de vierde film. Heeft hij nog zin? Niels Destadsbader heeft een exclusiviteitscontract bij VTM. "Maar hij ging er alles aandoen om er toch bij te kunenn zijn", zegt An. En wat met Johny Voners, die Xavier speelt? Johny vecht tegen kanker. "De opnames vinden volgend jaar in de zomer plaats. We hopen dat hij tegen dan weer volledig genezen is."