Vete tussen Kris Peeters (CD&V) en Bart De Wever (N-VA) blijft duren: “Hij neemt het me nog steeds kwalijk”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In een nieuwe vijfdelige serie op VRT blikken kopstukken Kris Peeters (CD&V) en Bart De Wever (N-VA) nog eens terug naar de regeringsvorming van Michel I. Daaruit blijkt dat de vijandigheid tussen de twee mannen nog niet is overgewaaid.

Bart De Wever zegt dat Kris Peeters nog altijd wrok koestert omdat hij geen premier is kunnen worden. Dat komt omdat De Wever een deal had gesloten met CD&V. “Ik heb er alles aan gedaan om die deal te honoreren maar hij neemt het me nog steeds kwalijk”, zegt hij in de aflevering. 

Peeters voegt daaraan toe dat er een grote consensus heerste: “Het was duidelijk dat ik premier zou worden, ik denk dat niemand daar op een bepaald punt nog aan twijfelde”. Uiteindelijk moest hij noodgedwongen zelf aankondigen dat zijn partij voor de Europese post met Marianne Thyssen zou kiezen. 

De lichaamstaal van de Peeters zei volgens het N-VA-kopstuk genoeg: “Ik kon afleiden dat wat hij zei, niet was wat hij dacht”. “Ik heb gezien hoe hij door zijn eigen partij werd afgezet, daar kan ik ook niet aan doen”, voegt hij daaraan toe.