Jef Vermassen heeft het er moeilijk mee: “Nu ben ik de schurk die een onschuldig meisje heeft laten veroordelen”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Jef Vermassen is Vlaanderens bekendste strafpleiter. Er zijn een paar assisenzaken die hij niet snel zal vergeten.

“Zo heeft ‘De Beerputmoord’ heel lang op mijn maag gelegen”, vertelt Jef Vermassen in Dag Allemaal. “Ik vond die veroordeling van Rosie Verstraete onrechtvaardig. Ik was zo geschokt dat ik jarenlang geen assisenprocessen meer heb gepleit.”

“De Parachutemoord heeft ook ‘n hele tijd dwarsgezeten. Ik was voor een deel van Vlaanderen de schurk die een onschuldig meisje had laten laten veroordelen. Maar ik kan u verzekeren dat de jury en het Hof unaniem overtuigd waren van de schuld van Els Clottemans.”

Emoties
“Of ik nu de beschuldigde, de slachtoffers of de nabestaanden vertegenwoordig, ik moet verwoorden wat zij niet gezegd krijgen. En omdat het allemaal over gevoelens gaat, is een groot inlevingsvermogen noodzakelijk.” 

“Ik moet die emoties overbrengen op anderen, die daar op hun beurt door geraakt worden. Sommigen nemen mij dat kwalijk en zeggen dat ik de jury bespeel. Nee, ik breng emoties over. En ja, door je betrokkenheid kun je de beste resultaten boeken, maar de keerzijde van de medaille is dat je sterkste kant meteen ook je zwakste is."