Parket vraagt vrijspraak voor meesteroplichter: 56.000 euro met kredietkaart van vrouw weg

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

In de Brugse strafrechtbank gebeurde donderdagmiddag iets bijzonders. Het parket vroeg de vrijspraak voor een meesteroplichter die 56.000 euro van de kredietkaart van een vrouw haalde.  

De vrouw uit Knokke stapte in 2016 naar de politie met de bewering dat de man 56.000 euro zonder haar toestemming had uitgegeven met een kredietkaart op haar naam waarvan ze het bestaan niet wist. De oplichter gebruikte die voor etentjes en reisjes en zou die al in 2009 in handen gekregen hebben, voor de zaak van de vrouw in 2011 failliet ging. De man zou de kredietkaart met valse stukken als een dubbel verkregen hebben. 

De oplichter werd bijgestaan door advocaat Jef Vermassen. “Het klopt dat mijn cliënt een gewiekste oplichter is en het klopt dat hij daar spijtig genoeg fier op is. Maar dat maakt hem niet schuldig in dit dossier. Mevrouw had wel degelijk een relatie met mijn cliënt. Ze hebben samen die extra kaart voor hem aangevraagd en ze bleef daar de uittreksels van ontvangen. En als ze niet wou dat mijn cliënt ze bleef gebruiken, had zij ze moeten laten schrappen", citeert de Krant van West-Vlaanderen advocaat Jef Vermassen

De man stond al verschillende keren voor de rechter voor oplichting en bracht al heel wat jaren in de gevangenis en de psychiatrie door. Het parket oordeelde dat er geen bewijs was dat de man de kaart niet mocht gebruiken.